Κεφαλονιά

Κάθε χωριό της και μια ιστορία, κάθε γωνιά της και μια ανάμνηση. Είναι το νησί με το βαθύ θαλάσσιο διαμελισμό, την πυκνή βλάστηση, τα σκούρα έλατα του Αίνου και συγχρόνως τις υπέροχες εναλλαγές πράσινο της φύσης με τις δασωμένες πλαγιές και τις χρυσές αμμουδιές. Ειναι ένα νησί γεμάτο μυστήρια, αντιθέσεις, ατελείωτους κόλπους και δαντελωτά ακρογιάλια.

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων, ξεχωριζει για τη μακραίωνη ιστορική πορεία της και βρίσκεται στην έξοδο του Πατραϊκού Κόλπου ανάμεσα στη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα.

Στην Κεφαλονιά θα έρθετε :

 • Με αεροπλάνο από την Αθήνα και το εξωτερικό. Το καλοκαίρι υπάρχει πτήση και από την Ζάκυνθο.
 • Με λεωφορείο του ΚΤΕΛ από την Αθήνα μέσω των λιμανιών Πάτρας η Κυλλήνης.
 • Με πλοίο
  Από την Πάτρα στη Σάμη
  Από την Κυλλήνη στο Πόρο
  Από την Κυλλήνη στο Αργοστόλι
  Από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας στη Σάμη
  Από το Σκινάρι Ζακύνθου στην Πεσσάδα
  Από το Νυδρί και τη Βασιλική Λευκάδας στο Φισκάρδο
  Από την Ιθάκη στη Σάμη
 • Η Κεφαλονιά συνδέεται και με την Ιταλία με τη γραμμή Πάτρα - Σάμη - Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα - Βενετία.

Στην Κεφαλονιά θα δείτε:

Τις καταβόθρες, το σπήλαιο του Αγ, Γερασίμου και το Μοναστήρι του, τη Μονή Αγίου Ανδρέα, το Φρούριο Άγιου Γεωργίου, το σπήλαιο της Δρογκαράτης, τη λίμνη Μελισσάνη, τη μοναδική ακτή του Μύρτου, το Φισκάρδο και δεκάδες άλλα αξιοθέατα.

Στην τοπική κουζίνα

Δοκιμάστε τις Κεφαλλονίτικες πίτες με κορυφαία την κρεατόπιτα αλλά και την αγκιναρόπιτα, πρασόπιτα, χορτόπιτα και τυρόπιτα.

Επίσης στο Νησί ξεχωρίζει η σκορδαλιά η αλλιώς αλιάδα, φέτα σκορδομεζέ, ντομάτες παραγεμιστές, κολοκυθοκορφάδες, κουνέλι κεφαλονίτικο και βεβαίως θα γευθείτε το καλό κρασί Ρομπόλα.

Θα διασκεδάσετε με τις περίφημες Κεφαλλονίτικες αριέτες και καντάδες.

Θα αγοράσετε μέλι θυμαρίσιο ή ελάτης, λάδι, τυρί φέτα, μάντολες, μαντολάτο, κυδωνόπαστο, αρωματικά φυτά, κεντήματα και κρασί από την άριστη ποικιλία του Νησιού.